Elon Musk nya liv – bor i ett uppfällbart hus på 37 kvadratmeter

Hur skulle du bo om du var tredje rikast i världen?
Teslas Elon Musk har valt att bo i ett uppfällbart hus på 37 kvadratmeter. 
Huset kostar endast 400 000 kr och kan bogseras bort med en Tesla.
 

Teslas vd Elon Musk har berättat att han sålt av alla sin hus i Kalifornien och startat ett nytt liv och bosatt sig i Texas. Han bor bredvid sitt rymdföretag SpaceX och har sagt att det är ett blygsamt och litet hus. 

Nu har det kommit uppgifter via Teslarati att han bor på endast 37 kvadratmeter vid Starbase. Musks hus sägs vara av uppfällbart och av den nya modellen Boxabl Casita. Det kostar endast 400 000 kr och byggs i en fabrik och fälls upp när det sätts på grunden där det ska stå. Huset är gjort av betongpaneler och stål. Boxabl säger sig vilja revolutionera husbranschen genom att bygga hus helt i fabriker och sedan fälla upp dem när det körts ut till tomten där de ska stå. 

Boxabl har tidigare berättat att en mycket speciell kund byggt ett hus i Boca Chica, det verkar nu vara bekräftat att det handlar om Elon Musk. De håller också på att utvecklar hus som ska kunna byggas i fabriker för att kunna transporteras till mars med Space X-raketer.-

Om uppgifterna visar sig vara sanna kan Elon Musk som är god för 1300 miljarder kronor överträffa Ikeas Ingvar Kamprad i sparsamt och modest leverne. Kamprad körde förvisso en gammal Volvo 245, men han hade en stor villa i Schweiz och en lantgård i Småland. 

Skriven av

Website | + posts

Maths Nilsson är motor- och ekonomijournalist och grundare av Carup.

Senaste nytt