Elon Musk i Kina: ”Våra länder sammanfogade tvillingar”

Teslas vd och huvudägare Elon Musk är i Kina för första gången på tre år. Under tisdagen träffade han Kinas utrikesminister Qin Gang i Peking.

Enligt utrikesministeriet ska Musk ha sagt att USA:s och Kinas intressen är oskiljaktiga och som “sammanfogade tvillingar”, uppger Wall Street Journal. Elon Musk är på sitt första besök i Kina sedan före pandemin. Besöket inleddes under tisdagen med ett möte med Kinas utrikesminister Qin Gang. Bilden ovan publicerades av utrikesministeriet på Weibo.

Kina utrikesministerium uppger att Elon Musk säger sig vara villig att expandera Teslas verksamhet i Kina. Uttalandena från Musk kommer från utrikesdepartementet och har ännu inte bekräftats av Musk, så viss källkritik är på sin plats. Kinas utrikesminister säger sig vilja förbättra affärsrelationerna i en bilinspirerad metafor. 

– Vi måste trampa på bromsen i tid, undvika farlig körning och vara skickliga på att använda gaspedalen för att främja ömsesidigt fördelaktigt samarbete, sa Qin.

Elon Musk har avhållit sig från att twittra, då hans plattform är förbjuden i Kina. Senare under besöket väntas Musk träffa fler höga politiker och näringslivschefer i Kina samt besöka Tesla Giga Shanghai, uppger Reuters. Bland annat ryktas det om ett möte med CATL:s ordförande Zeng Yuqun.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester