Elon Musk i Europa – inviger Teslas nya fabrik i Berlin i dag

Elon Musks privatplan har landat i Berlin. I dag inviger Teslachefen nya fabriken tillsammans med Tysklands förbundskansler Olaf Scholz. 
– Spännande att få lämna över de första produktionsbilarna, skriver Musk på Twitter. 

I går landade Elon Musk i Berlin efter att flugit från Austin i Texas. Under tisdagen hålls en stor invigningsceremoni för den nya fabriken i Grünheide utanför Berlin. Tysklands förbundskansler Olaf Scholz, ekonomiminister Robert Habeck, Brandenburgs premiärminister Dietmar Woidke och Tesla-chefen Elon Musk kommer för att fira. Eventet börjar med en rundtur i fabriken och vid 13.30 överlämnas de första bilarna som tillverkats i fabriken till kunder. 

Politikerna i Tyskland verkar vara glada över att Tesla kommer till landet och utmanar de inhemska biltillverkarna. Ordföranden för den tyska bilindustrins sammanslutning (VDA) Hildegard Müller har uppmnat tyska biltillverkare att inte “gömma sig” för Tesla. 
– Det faktum att Tesla valde Grünheide visar hur attraktiv den tyska bilindustrin är. Tyskland är världens drivkraft för fordonsinnovation, säger Müller i ett uttalande.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester