Ikoniska filmbilen Eleanor säljs – en av 3 äkta hjältebilar

Nu säljs ikoniska hjältebilen som Nicolas Cage körde i ”Gone in 60 seconds”.
Eleanor Mustang har blivit en av världens mest eftertraktade filmbilar – och detta exemplar sägs vara äkta vara.
Prislappen tros hamna på över 10 miljoner kronor för Mustangen som har lustgas i bagaget och ”Go Baby Go-knapp”.

Filmen ”Gone in 60 seconds” med Eleanor, Nicolas Cage och Angelina Jolie blev en riktig biosuccé i början av 2000-talet. Nicolas Cage spelar pensionerade biltjuven Randall ”Memphis” Raines som tvingas stjäla ett antal ovanliga lyx- och sportbilar för att hjälpa sin lillebror. Den allra ovanligaste bilen är ”enhörningen”  – ”Eleanor Mustang”. 

Filmbilen ”Eleanor Mustang” har blivit något av en ikon. Även oökta replikor säljs för miljonbelopp. Men nu handlar det om en äkta filmbil som har dykt upp i Tyskland. Designen är skapad av bilbyggarlegendaren Chip Foose och bilen byggdes av Cinema Vehicle Services som förser Hollywood med filmbilar. 

Grunden till Eleanor är en Ford Mustang från 1967. Bilen har GT500-inspirerad omgörning och specialhjul, extra lampor och lackering i Pepper Grey Metallic. Interiören är också speciell med träratt, aluminiumpedaler och en speciell växellåda med en explosiv ”Go Baby Go”-knapp. När knappen trycks in aktiveras ett lustgassystem som ger ytterligare 125 hästkrafter.

Redan innan knappen aktiverats finns det pulver under locket. Under den gråa huven sitter en 5,8-liters V8 på 400 hk med aluminiumtoppar, Edelbrock-insug och trimkam. Avgaserna blir nästan till musik när de släpps ut genom en Magnaflow-ljuddämpare.

De äkta Eleanor-bilarna byggdes i 11 exemplar och i dag finns det bara tre bilar kvar av de som användes i filmen. De andra bilarna demolerades i biljaktsscenerna. Det handlar om bil nummer sju i den lilla serien som nu dykt upp till försäljning hos Chrome Cars i Tyskland. De har ägt bilen sedan 2017, men berättar inte varför de säljer den just nu, men ett uppskattat pris på 10 miljoner kronor kan vara ett skäl gott nog. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *