Elbilen går sönder – kände expertens test mystiskt borta

Kände bilexperten Mat Watsons sågning av ”Årets bil” Jeep Avenger har censurerats. Carwows Youtube-viden där elbilen går sönder fyra gånger och kritiseras hårt togs ner efter bara några timmar. 
– Blinkersen låter idiotiskt, som en trasig Casio-synth från 1980-talet, var ett av de hårda omdömena. 

Carwow med bilexperten Mat Watson har en av världens största youtubekanaler om bilar med över åtta miljoner prenumeranter. De gör ofta dragrace, men också seriösa tester av nya bilar. Men det senaste testet med en sågning av ”Årets Bil” Jeep Avenger tycks ha blivit för mycket. 

Efter att ha väckt stor uppmärksamhet i brittisk tabloidpress och i sociala medier har testet utan förklaring tagits bort av Carwow. Vad som ligger bakom censuren är oklart. Mat Watson riktar under testet stark kritik mot Jeep Avenger, och bilen går sönder fyra gånger under testkörningen. 

Bland annat kritiserade Mat Watson bilen för att ha tveksam byggkvalitet i förhållande till priset, även jämfört med andra alternativ från Stellantis-koncernen. Allra mest irriterad var Watson på ljudet från bilens blinkers, som enligt experten lät som en idiotiskt som en gammal Casio-synth på 80-talet. 

Andra svaga punkter på bilen var, enligt Mat Watson, att backspegeln sitter för långt ner på vindrutan och att bälteslåsen sitter för nära juseringsspakar till stolarna. Men värre var kanske att bilen gick sönder fyra gånger under testet. 

Jeep Avenger varnade vid fyra tillfällen för fel i bromssystemet och uppmanade Watson att stanna bilen och starta om den. Efter att ha klivit ur bilen kunde han höra en väsande bromsförstärkare under huven, som lät som att den läckte luft.  Inte mindre än fyra gånger inträffade felet. 
LÄS MER: Carup provkör Jeep Avenger i Sverige

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester