Elbilen CUPRA Born finns nu med hela 545 km räckvidd

CUPRA Born har fått ett fint mottagande på den svenska marknaden med lovord i testerna och höga försäljningssiffror. Nu finns modellen med batterikapacitet på 77 kWh och e-Boostfunktion som ger en maximal effekt på 231 hk. Räckvidden är på upp till 545 km.

Förväntningarna på CUPRA Born var höga när den lanserades under i höstas. Redan nu är den CUPRAs mest sålda modell på svenska marknaden. Sedan en tid är modellprogrammet utökat med två e-Boost versioner. Test Cupra Born – allt om elbilen här

Den nya toppversionen med batterikapacitet på 77 kWh och e-Boost funktion som ger en maximal effekt på 231 hk (170 kW*) och en räckvidd på upp till 545 km. 
– CUPRA erbjuder ett attraktivt alternativ till den traditionella premiumsegmentet. CUPRA Born har en snygg och sportig design, ger en sann elektrifierad körupplevelse och de nya versionerna med ökad prestanda kommer att tilltala ännu fler kunder på den svenska marknaden.”säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA Sverige.

BYGG DIN EGEN CUPRA BORN HÄR

Den första versionen av CUPRA Born med ett 58 kWh batteri finns redan i de svenska bilhallarna och har börjat levereras till kund. För den som vill ha längre räckvidd och ännu högre prestanda finns nu toppversionen med det stora 77 kWh batteriet är utrustad med e-Boost som ger en maximal effekt på 231 hk  och en räckvidd på upp till 545 km enligt WLTP. CUPRA Born med 58 kWh batteriet med e-Boost har samma maximala effekt som det större batteriet men i kombination med en lättare vikt på batteriet går accelerationen 0–100km/h på snabba 6,6 sekunder. 

De två nya e-Boost versionerna erbjuder också mycket snabb laddning med en maximal laddkapacitet på 135 kW, det gör att du kan ladda 100 km på mellan 6-8 minuter.

e-Boost versionerna är nu tillgängliga och prissatta för beställning på den svenska marknaden och före klimatbonusen på 70 000 kronor kostar CUPRA Born e-Boost 77 kWh, 4-sits – 508 900 kr och CUPRA Born e-Boost 58 kWh, – 483 900 kr.

Det var 2018 som CUPRA lanserades som ett fristående bilmärke inom Volkswagen-koncernen och har fått ett fantastiskt mottagande från bilköparna. Under 2021 fyrdubblerade CUPRA försäljningen på svenska marknaden i jämförelse med föregående år och i år är målet att dubblera 2021 års resultat. 

Elförbrukning och räckvidd
CUPRA Born e-Boost 77 kWh, elförbrukning blandad körning från 15,9 kWh/100 km och räckvidd upp till 545 km enligt WLTP.
CUPRA Born e-Boost 58 kWh, elförbrukning blandad körning från 15,8 kWh/100 km och räckvidd upp till 417 km enligt WLTP.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester