Efter 340 000 Legobitar – Volvo V70:n nästan klar

Nu har Legomästaren David Johansson i stort sett byggt färdigt sin körbara Volvo V70 i skala 1:1 byggd helt i Lego. Hittills har det gått åt 340 000 Legobitar.
– Många säger att jag är helt galen och undrar vad jag håller på med, säger han till SVT.

David Johanssons Volvo V70 helt i Lego får rubriker i hela världen efter att Volvo Cars själva visat det otroliga bygget i sin Facebook-grupp. Projektet har pågått i ett par år, och är nu i det närmaste klart. Efter att David vunnit Lego Masters i TV4 och började bygga Lego på heltid i egna företaget Brickscale. V70:n är det största bygget hittills. 

Det handlar om en exakt på kopia av hans egen Volvo V70, gjord av 340 000 Legobitar. Bilen är fullt körbar och drivs av en elmotor. Byggkostnaden ligger på över en miljon kronor om tiden räknas in. Bilen är gjord av vanliga Legoklossar, även rutorna är gjorda av Lego. En metallram och lim håller ihop karossen, och spånskivor stagar upp chassit. Sätena är tämligen hårda att sitta på de är bygga helt i Lego. Bilen har en otrolig detaljrikedom och till och med temperaturvreden till klimatanläggningen går att vrida på.  

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester