Detta är den dyraste bilen på Blocket – någonsin

Två av de mest extrema bilarna som någonsin sålts i Sverige är till salu på Blocket. En Aston Martin Valkyrie AMR Pro säljs för 79 miljoner kronor. Gatversionen av Aston Martin Valkyrie kostar mer överkomliga 47,4 miljoner kronor. 

Aston Martin Valkyrie är en av världens mest exklusiva hyperbilar. Gatversionen tillverkas bara i 150 exemplar. Den ännu mer extrema banbilen Aston Martin Valkyrie AMR Pro finns bara i 40 exemplar. Normalt sett säljs den här typen av hyperbilar bara till utvalda köpare eller på auktion. Men nu har i alla fall två exemplar lagts ut till försäljning på Blocket av exklusiva sportbilsåterförsäljaren Autoropa. Det handlar i det ena fallet sannolikt om Blockets dyraste bil någonsin.

Den extrema gatbilen Aston Martin Valkyrie med 1160 hästkrafter med 1160 hästkrafter säljs för 47,4 miljoner. För det får köparen en gasbil med rena rama F1-tekniken, Red Bull deltog i utvecklingen av hyperbilen. Valkyrie har en 6,5-liters V12-motor från Cosworth som varvar till 11 100 rpm och har en toppeffekt på 1160 hästkrafter. Bilen har en toppfart på över 400 km/h och behöver bara 2,2 sekunder upp till 100 km/h. 

Om gasbilen inte känns tillräckligt extrem erbjuder Autoropa även banversionen Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Prislappen ligger på 79 miljoner och bilen får inte köras på allmän väg. I det här fallet är V12-motorn optimerad för bankörning och har 1000 hästkrafter. 

Chassit är förlängd och bilen har 380 mm längre hjulbas och dubbelt så mycket downforce som den vanliga Valkyrie. Få andra bilar du kan köpa lär hänga med på en bana. Jämfört med gasbilen har vikt sparats in genom mer kolfiber, borttagning av hybridsystemet och rutor i Perspex. Enligt Aston Martin närmar sig banprestandan en F1-bil. 

Så för den nätta summan av 126 miljoner skulle du kunna bli snabbast i Sverige både på gatan och banan. Med relativt stor sannolikhet blir du även ensam i Sverige om att äga Aston Martin Valkyrie. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester