Donald Trumps lyxbilar bjuds ut på auktion

Skulle du kunna tänka dig att betala extra för Donald Trump gamla bilar?
Nu har du chansen att ropa hem den avgående presidentens tidigare vrålåk: En Rolls-Royce och en Ferrari. 
Donald Trump kanske aldrig mer får köra bil.

President Donald Trump har precis bestämt sig för att avgå och erkänna att Joe Biden vann valet. Trump sitter kvar till början av januari.Trots att han blir en vanlig medborgare kanske han aldrig mer får köra bil. Secret Service förbjuder nämligen tidigare presidenter att köra själva av säkerhetsskäl. 

Inte konstigt därför att Donald Trump redan sålt en del av sina tidigare lyxbilar. De auktionerades bort när han blev president och nu dyker de upp igen på Mecums Kissimmee-auktion 17 januari. Om du kan tänka dig att betala lite extra för att Donald Trump ägt en Rolls-Royce och Ferrari har du chansen nu. 

Det handlar dels om en svart Rolls-Royce Phantom från 2010 med ljust crèmefärgad läderklädsel. Den var under en period Donald Trumps bruksbil och har gått 9000 mil. När den var ute 2018 på auktion gick den för 1,3 miljoner kr.  Rolls-Roycen kommer med en signerad instruktionsbok signerad av Trump: ”Jag älskade den här bilen, den är jättebra! Lycka till.” Dessutom har den stjärnhimmel i taket och elektriska gardiner. 

Det är kanske svårt att tro, men Donald Trump gillar Ferrari och har ägt en Ferrari F430 årsmodell 2007. Bilen har bara körts 1110 mil sedan den var ny. Den har precis rätt färgsättning, Rosso Corsa med ljus skinninredning. Bilen såldes ny av Ferrari på Long Island och du får med det första registreringsbeviset, signerat av Donald Trump. 

En stor nackdel med att ha varit USA:s president är att du inte får köra bil, ens när din presidentperiod är över. Secret Service kräver att du inte kör bil på allmänna vägar. Regeln infördes efter mordet på John F Kennedy 1963. Kanske kan Donald Trump få köra en kort sväng på sin egendom Mar-a-Lago i Florida. Enligt obekräftad uppgifter äger klimatskeptikern Donald Trump fortfarande en Tesla Roadster.

Köp din Donald Trump online

Senaste nytt