Därför stoppar Ferrari försäljningen av sin nya SUV Purosangue

Ferrari tvingas nu stoppa försäljningen av sin nya SUV Ferrari Purosangue. Orsaken är att för många vill köpa bilen. Väntetiden är nu minst två år för de som beställt bilen på slutet. 

Lyxproblem för en lyxbil – för hög efterfrågan leder nu till att Ferrari slutar att ta ordrar på sin nya lyx-SUV Purosangue, rapporterar tidningen Drive. SUV:en kostar över fyra miljoner kronor i Sverige, men det har inte hindrat att kunderna är som tokiga efter bilen. 
– Det är ingen hemlighet att vi slutade ta beställningar. Vi hade ett sådant intresse utan att leverera en enda bil, säger Enrico Galliera, Chief Marketing and Commercial Officer Ferrari NV.

Ferrari är rädda att förvandlas till ett SUV-märke och har bestämt att försäljningen av Purosangue inte får uppgå till mer än 20 procent av den totala volymen. Lamborghini har valt att gå en annan väg och nu är mer än varannan Lamborghini en SUV. 

Ferrari Purosangue har en V12-motor på 725 hästkrafter och toppar 310 km/h. 0-100 km/h går på 3,3 sekunder. Trots att Ferrari var bland de sista att haka på SUV-trenden hos sportbilstillverkare efter Lamborghini Urus, Aston Martin DBX, Bentley Bentayga och Porsche Cayenne tycks kundernas aptit efter bilen vara omättlig. Leveranserna av bilen startar inom kort.