Därför lägger Volkswagen ner en av Sveriges mest älskade bilmodeller

Volkswagen har i tysthet lagt ner en av Sveriges mest sålda bilmodeller. 
Den älskade småbilen Polo har varit en av de mest sålda bilarna i 46 år. 
– Det stämmer att vi inte erbjuder Polo längre, säger Marcus Thomasfolk, informationschef för Volkswagen i Sverige.

Volkswagen Polo säljs inte längre – efter 46 år och 128 000 sålda exemplar i Sverige.

Så sent som för drygt tre år sedan lanserade Volkswagen en ny modellgeneration av den älskade folkbilen Polo med pukor och trumpeter. Det var den sjätte generationen av den klassiska småbilen, som sålt i mer än 14 miljoner exemplar världen över.

– Polo är en ung och fräsch bil. Den kombinerar karisma med effektiv teknik. Ingen annan bil erbjuder så mycket plats för sin storlek. Det här gör att vår Polo intar förstaplatsen bland småkompaktbilarna, en tätposition den kommer att behålla, sade Volkswagens chef Herbert Diess vid lanseringen. 

Sedan lanseringen 1975 har Volkswagen Polo varit en av Sveriges mest älskade bilmodeller och sålts i hela 128 000 exemplar. i Sverige. Bilen är så slitstark att 76 000 bilar finns kvar. Men nu är det slut, som en av få marknader i världen läggs Polo nu ner i Sverige. 

– Det stämmer att vi inte erbjuder Polo längre. Skälet är att vi valt att växla över till T-Cross eftersom vi upplever ett ökat intresse för den typen av bil som ligger i samma storleksklass, säger Marcus Thomasfolk, informationschef för Volkswagen i Sverige.

T-Cross är en så kallad crossover. En liten suv, en biltyp som blir allt populärare. Förra året såldes 3973 T-Cross jämfört med bara 1788 Polo. Helt i tysthet tog Volkswagen i Sverige beslutet om att lägga ner Polo i Sverige. Den som hoppas att Polo ska komma tillbaka väntar förgäves. Däremot lovar Volkswagen att de kommer att lansera fler elbilar. 

– Vi är mitt i en stor förändring av vår strategi och vi kommer att få se väldigt mycket hända på elbilssidan framgent. VI kan inte svara mer detaljerat än så när det gäller kommande produktförändringar, men självklart kommer vi även framgent att sälja bilar i Polo-segmentet. T-Cross är ett sådant exempel, säger Marcus Thomasfolk. 

Övriga Europa kommer inom kort få en ansiktslyft version av Volkswagen Polo, dessutom firar den färglada specialversionen Polo Harlekin 25 årsjubileum. 

Nya Polo Harlekin kommer inte till Sverige.

Köp din Volkswagen online

Senaste nytt