Därför får Joe Biden aldrig mer köra sin Corvette om han vinner valet

Här är presidentkandidaten Joe Bidens okända kärlek. 
En grön Chrevrolet Corvette Stingray Cabriolet som han ägt sedan den var ny 1967. 
Om han vinner valet i morgon kommer han aldrig mer att få köra bilen. 
– Jag älskar den här bilen, har inget annat än otroliga minnen av den, säger Joe Biden i en twittervideo. 

Den demokratiske presidentkandidaten har en enda bil i livet som han älskat. Men om han besegrar Donald Trump kommer han tvingas lämna ifrån sig nycklarna till sin Chevrolet Corvette Stingray cabriolet från 1967.

Secret Service förbjuder nämligen den sittande presidenten från att själv köra bil på öppen väg. Även när mandatperioden är slut kan en tidigare president inte köra bil själv på allmän väg, enligt bland annat CNBC. 

För Joe Biden kommer säkerhetsrestriktionerna att bli extra tuffa att följa. Han har en bil som han haft sedan den var ny som han älskar att köra. Hans bedårande gröna Chevy Corvette har en V8 på 350 hästkrafter och gör 0-100 km/h på sex sekunder med sin manuella växellåda. 

– Jag borde inte säga detta, men jag gillar hastighet, avslöjade Joe Biden när han var med i Jay Lenos Garage för några år sedan och visade upp sin Corvette. Han avslöjar också att han brutit mot lagen och pressat upp bilen i 250 km/h. 

I somras visade han stolt upp bilen i en film på sin Twitter-sida. Joe Biden gick igenom bilens finesser och sa att han hoppades att GM skulle komma med en elektrisk Corvette som går i 320 km/h.

–  Jag älskar den här bilen, har inget annat än otroliga minnen. Varje gång jag hamnar i bilen tänker jag på min pappa och Beau. Gud, min pappa kunde köra bil, säger Joe Biden på Twitter.

Beau, det är Joe Bidens son som 2015 dog av en hjärntumör. Och bilen var en bröllopsgåva i augusti 1967 från Bidens fader, som var Chevrolet-återförsäljare. 

– Jag gifte mig i augusti 67. Min pappa hade inte mycket pengar, men han drev den största Chevrolet-återförsäljaren i staten i flera år.

Pappa Joe Senior, som avled 2002 vid 86 års ålder, hade lagt ner mycket möda för att överraska kärleksparet med en ny Corvette. 

– Han sa till min då, snart blivande fru, Neilia, varför ger du mig inte din bil som var en 1965 Tempest och min var en Chevy 1963, och jag fixar dem åt dig för bröllopet. Så fyra dagar senare, vi hämtar bilarna och finns det 75 personer utanför återförsäljaren när jag drar av täcket och min pappa säger: Det här är min bröllopspresent till er. 

Tragiskt nog dödades Joe Bidens fru Neilia och deras 13 månader gamla dotter Naomi i en bilolycka med en annan bil 1972. Sönerna Beau och Hunter blev allvarligt skadade. 

Corvetten har dock Joe Biden behållit under alla år. Just nu står bilen hemma hos Biden i Wilmington, Delaware. Han kör det så ofta han kan, enligt Ben Halle, talesman för Biden-kampanjen. 

Men om Joe Biden besegrar Donald Trump i morgon kan det vara slutkört. Då får han nöja sig med att sitta bilen i beundra den. Och skulle Trump behålla makten kan Biden trösta sig med biltur till helgen. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester