Livvakten kraschade Ronaldos Bugatti mot husvägg

Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo fick en dålig start på semestern på Mallorca. Hans livvakt kraschade in i en husvägg med Ronaldos Bugatti Veyron värd 20 miljoner kronor. Kraschen inträffade nära Ronaldos lyxhus – men han satt inte i bilen vid olyckan. 

Föraren i Ronaldos Bugatti Veyron tappade kontrollen över superbilen och sladdade in i en husvägg i lyxområdet Sa Coma utanför Palma de Mallorca. Bilen ska enligt uppgifter i flera tidningar ha körts av Ronaldos livvakt som klarade sig oskadd. Ronaldo och hans familj ska ha färdats i en annan bil i kortegen, enligt lokaltidningen Cronica Balear.

Olyckan inträffade vid 11-tiden på måndagen och både bilen och huset som träffades fick stora skador. Polsen kallades snabbt till platsen. Olycksbilen är en av världens snabbaste och har 1200 hästkrafter och en toppfart på över 400 km/h.

– Bilen körde in i en vägg men det var bara materiella skador utan att någon skadades och föraren tog fullt ansvar för vad som hände. Informationen om vem som satt bakom ratten och vad som hände finns registrerad i en polisdatabas och finns där för domstol eller tjänstemän att ta del av om ytterligare utredningar behöver göras, uppger en källa för The Sun. 

Enligt uppgiftslämnare ska bilen ha kört av vägen och sedan kraschat in i husväggen som hade gasbehållare bakom sig. Livvakten kunde enligt lokaltidningen Cronica Balear  byta bil efter kraschen och lämnade kvar annan personal på platsen för att ta emot lokal polis. 

Ronaldo hade nyligen transporterat bilen till Mallorca för att kunna använda den under sin semester. Det är en del av hans bilsamling värd över 200 miljoner kronor.  Världsstjärnan har just nu semester på Mallorca med sambon Georgina Rodriguez och sina fem barn.