Corvette fick grävas loss – får första tvätten sedan 1988

Chevrolet Corvetten parkerades i en lada för 1988. Dörren måste till och med öppnas med vinkelslip och grävas loss. Går det ens att rengöra bil som stått övergiven i 34 år utan total renovering? Här är det otroliga svaret. 

Ägarinnan Terri köpte sin Chevrolet Corvette Stingray 1982, som en stundens ingivelse när hon ville spendera pengar. Hon använde bilen i sex år innan hon låste in den i en lada 1988. Där har Corvetten blivit stående helt orörd fram tills nu.

Bilen har inte tvättats en enda gång på 34 år, och det dörrarna till ladan har inte öppnats sedan 1988. Följden är att bilexperten och youtubern Robbie Layton måste gräva sig in till bilens gömställe och öppna låset med vinkelslip. 

Efter över tre decennier är bilen helt täckt av damm och skräp och mössen har ätit upp en del av inredningen. Att V8-motorn är stendöd och kräver mycket arbete är nog ställt utom allt rimligt tvivel. Men går det att få bilen att se representabel ut inför en eventuell försäljning? 

Teamet på WD Detailing tar sig an bilen och börjar en mödosam process för att rengöra Corvetten från 34 års smuts. De börjar med att grovrengöra exteriören och dammsuga bort spåren av råttorna från inredningen, men skadorna från gnagarna går förstås inte att ta bort. 

Men resultatet av rekonditioneringen måste sägas vara häpnadsväckande. Även om Corvetten är en bedagad skönhet lyckas rekondarna nästan sminka upp bilen till dess forna glans. Förhoppningsvis kan nu ägarinnan Terri sälja den vidare till någon som ger den mer vård under de kommande 34 åren. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester