Corvette bara körd 257 mil: ”Går inte att få ren”

Det är inte varje dag man hittar en övergiven C3 Corvette som endast körts 257 mil. Bilen hade inte tvättats på 45 år och säljaren hävdade att den inte gick att få ren.
– Vi jobbar med övergivna bilar hela tiden men detta är inget vi brukar se, säger WD Detailing. 

En person i Ohio, USA valde tidigare i år att lägga ut tre C3 Corvetter för försäljning på Facebook. Modellerna som lades ut var två från 1978 där en var en Pace Car och en Silver Anniversary. Den tredje var en Collector Edition  från 1982. Dessutom hade alla bilarna låga miltal enligt säljaren.
– Bilarna har stått parkerade sedan de var nya, står det i annonsen på Facebook. 

För ett pris på 1,6 miljoner kronor fick du alla 3 modeller som ett stort paket. Affären låter kanske för bra för att vara sann och det är också för jag inte nämnt den viktigaste detaljen med trion. De såldes alla som otvättade och enligt ägaren går detta inte att ändra på heller.
– Bilarna är inte rengjorda och det går inte, skrev säljaren i annonsen, enligt Corvetteblogger.  

Säljaren skulle dock bli motbevisad när några killar från WD Detailing bestämde sig för att försöka tvätta en av bilarna. Den utvalda bilen som skulle rengöras blev Silver Anniversary-modellen från 1978. Bilen hade inte tvättats sedan 1979 och under smutsen var det svårt att avgöra vilken färg lacken hade.
– Bilen är som en tidskapsel, säger WD Detailing. 

Trots den katastrofala utsidan på bilen var det en helt annan historia inuti. Interiören som är knallröd var faktiskt i ett bra skick. Dessutom stämde det att bilarna skulle ha låga miltal då denna Silver Anniversary endast körts 257 mil. 
– Detta är förmodligen den minst körda Corvetten från 1978 i världen, säger WD Detailing. 

Efter flera timmars arbete där både smuts och tvättbjörnskelett tagits bort var bilen äntligen rengjord efter 45 år. Resultatet blev ingen besvikelse då bilen såg helt ny ut med sin vita glänsande lack. Ifall de andra två modellerna som såldes tillsammans med Silver Anniversary kommer bli fixade får vi se framöver. WD Detailing har i alla fall lovat att försöka tvätta duon.
LÄS MER:


MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester