Christine och David födde barn i sin Mustang Mach-E: ”Gick riktigt bra”

Här är det första barnet någonsin som fötts i en elektrisk Ford. David Vigsted föddes i en Ford Mustang Mach-E i Danmark. 
– Själva förlossningen i bilen gick riktigt bra. Hade det varit vårt första barn hade vi förmodligen hanterat det annorlunda, men det var en riktigt trevlig upplevelse, säger mamma Christine från Ringsted i Danmark.

Föräldrarna David och Christine Vigsted tyckte det var dags att åka till sjukhus när Christine började få sammandragningar. Det första barnet tog 48 timmar på sig, så de tyckte de hade gott om tid. Men bara några minuter efter att de satt sig i sin elbil gick vattnet och allt satte igång. 

Lilla David föddes av mamma Christine i en Ford Mustang Mach-E.

Pappa Jens stannade Ford Mustang Mach-E:n vid vägkanten och de ringde barnmorskan. Allt gick väldigt fort och vårdpersonalen hann inte fram till paret.De födde barnet i bilen i en okomplicerad förlossning och tycker att det gick förvånansvärt bra att föda i bilen. 

Ford är glada att kunna bekräfta att det är första gången någonsin en bebis föds i ett av företagets elfordon. Förlossningen har uppmärksammats av Fords allra högsta chef. 

– Vi går extremt långt för att testa för varje eventualitet, men ärligt talat, att föda barn i passagerarsätet är inte ett av våra vanliga tester. Vi tycker om att se våra kunder som familjemedlemmar och i det här fallet kunde det inte vara mer sant, säger Jim Farley, Fords vd och koncernchef.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester