Carup avslöjar: Polestar stoppar alla ordrar på nya bilar

Polestar har stoppat beställningarna av nya bilar, kan Carup avslöja. Polestars kundtjänst uppger att elbilsföretaget inte klarat kundtrycket och måste pausa ordrarna. 
– Vi har högt tryck på beställningar så vi har behövt pausa några veckor.

Elbilsföretaget Polestar som hälftenägs av Volvo Cars har än så länge bara en modell i sortimentet. Hittills i år har företaget registrerat måttliga 1300 bilar i Sverige. Förra året såldes 29 000 bilar, en siffra Polestar har lovat tiodubbla till 2025.  Men nu meddelar Polestar på hemsidan att de inte längre kan ta emot ordrar på nya bilar. Bolaget har stoppat alla ordrar och elbilen Polestar 2 går inte längre att beställa. Stoppet verkar gälla på flera marknader, bland annat Sverige, Norge, Nederländerna och Tyskland.
LÄS MER: Efter stoppet – Polestars beställningar igång igen

”För tillfället går det inte att beställa Polestar 2. Utforska vårt befintliga urval av Pre-owned Polestar, vi kommer även löpande publicera leveransklara Polestar 2, med beräknad leverans innan och i sommar. Konfiguratorn öppnar för beställningar igen inom ett par veckor och då med beräknad leverans från september 2022. Fyll i dina kontaktuppgifter om du vill bli kontaktad när konfiguratorn öppnar.”

Enligt kundtjänsten hos Polestar beror orderstoppet på för högt kundtryck, som bolaget inte klarat av. 
– Vi har högt tryck på beställningar så vi har behövt pausa några veckor, uppger Polestar som istället ber kunderna skriva upp sig på en kölista. 

Enligt hemsidan ska beställningarna öppna igen om ett par veckor, men Polestars pressavdelning vill idag inte svara på några frågor om vad orderstoppet beror på, utan ber att få återkomma imorgon med mer information. Nyligen gick företaget ut med att hyrbilsjätten Hertz beställt 65000 bilar, men det är oklart om det har något samband med att företaget inte kan ta emot beställningar.

Senare på tisdagen återkommer Polestars svenska presstjänst och ger följande kommentar. 
– Vi ser väldigt hög efterfrågan på Polestar 2, högre än förväntad, och har därför varit tvungna att tillfälligt pausa nya beställningar av kundkonfigurerade bilar. Vi kommer att öppna igen för nya beställningar i Sverige under de kommande dagarna den här veckan, uppger svenske PR-chefen John Eriksson. 

Polestar räknar med att kunna leverera bilar som beställs när beställningarna öppnar igen från och med september. Polestar vill inte berätta i detalj varför konfiguratorn och företaget inte klarade att ta hand om den höga efterfrågan.
– Att vi pausade nya beställningar beror som sagt på hög efterfrågan, inget annat, säger John Eriksson. 

Under året ska Polestar börsnoteras på Nasdaqbörsen via en SPAC-affär med Gores Guggenheim som redan är noterade. Det återstår att se hur beställningsstoppet påverkar Gores Guggenheims börskurs när handeln öppnar i eftermiddag.
 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester