Carina, 40, äger fyra Koenigsegg

Racerförare och modell – men framför allt en hängiven samlare av Koenigsegg. Här är doldisen Carina Lima, som gärna låter sig filmas när hon kör sina svenska superbilar i 300 km/h.
– Regera-motorn är helt otrolig och galet snabb! Det finns inga ord som kan jämföra den här bilen med någon annan, skriver hon på Twitter.

Bara ett fåtal i motorvärlden har troligen hört talas om 40-åriga Carina Lima från Angola. Hennes blygsamma meritlista visar att hon deltagit i GT-mästerskapen i Portugal 2012, och att hon tre år senare korades till europamästare i Lamborghini Super Trofeo. Sen har det varit ganska tyst om Carina på racingbanorna.
Desto mer framgång har hon haft framför kameran och på sitt Instagram-konto. Idag har hon 161 000 följare som framför allt får se bilder på Carina Lima och hennes exklusiva Koenigseggs.

[Best_Wordpress_Gallery id=”97″ gal_title=”Carinas Koenigsegg”]

Vi kan börja med den finaste i samlingen. Carina köpte nämligen det första exemplaret av One:1 – med chassinummer 106 – som var bilen som användes i utvecklingen av efterföljarna. Det pratas om att bilen idag värderas till cirka 60 miljoner kronor.
Enligt uppgift har hon samlat på sig ytterligare tre bilar: en Agera RS, en Agera R och så senast en Regera, som tillverkats i endast 80 exemplar.
Hon har till och med besökt fabriken och testbanan i Ängelholm och det finns bilder (se bildspelet längst ner i artikeln) som visar hur hon bränner däck med sin mörkblå Regera (med chassinummer 157).

Nu är bilen fraktad till Monaco, där hon bor med sin familj. Men förutom alla bilder som publiceras vet man väldigt lite om Carina Lima. Det finns ingen större intervju publicerad, mest lösryckta citat på några okända sajter:
– När jag inte kör race är jag en ganska vanlig person. Som så många andra har jag ett jobb, jag gillar att träna…gå på gym och utöva kampsport. Jag har dessutom min familj att tänka på, så allt är ganska normalt, har hon sagt.

Carina publicerar gärna fina bilder på sina bilar, antingen sittande i dom eller stående på taket (jo, faktiskt).
Men en bild tagen i fjol är aningen annorlunda, där hon visar att man faktiskt kan sova i sin Regera.
”När du är trött och behöver ladda både batterier och tanka bilen – då är det här den perfekta sovstunden. Fem stjärnor Hotel Koenigsegg” skrev hon på Twitter.
Hon föredrar dock att köra Regeran:
– Enväxlade Regera-motorn är helt otrolig och galet snabb! Det finns inga ord som kan jämföra den här bilen med någon annan, skriver hon.

För några veckor sen var Carina aningen gåtfull på Instagram:
”Jag samlar historier och minnen…men sörj inte saker som du inte längre har. Var lycklig och öppen för vad som väntar dig i framtiden.”
Hon lade nyligen upp en film på Instagram där hon rattar en Koenigsegg (oklart vilken modell) i drygt 300 km/h.

Men hur har hon råd med en Koenigsegg-samling inköpt för uppskattningsvis 60-80 miljoner kronor? Carina Lima har än så länge inte varit sugen på att berätta. Men hon är väldigt generös med att visa upp sina bilar – och sig själv. Vi får nöja oss med det tills vidare.

Koenigsegg Agera RS
–  den snabbaste väglagliga bilen som någonsin byggts.
Tillverkades i totalt 27 handbyggda exemplar.
I sitt vanliga utförande har den en V8:a på 1 160 hästkrafter. Men Agera RS går också att få med samma motor som sitter i One:1 – modellen som har en hästkraft per kilo. Det var en sådan V8 på 1 360 hästkrafter som satt under huven vid rekorden.
2018 rullade det allra sista exemplaret av produktionsbandet i Ängelholm.

Koenigsegg One:1
– en tvådörrars sportbil (effekt 1 MW) med mittmotor som presenterades 2014 vid internationella bilsalongen i Genève.
Namnet kommer av bilens vikt/effekt-förhållande, där bilens vikt är 1360 kg och maxeffekten 1360 hästkrafter (1000 kW). Bilen kan likt flera andra Koenigsegg köras på etanol eller bensin och racerbränsle.

Koenigsegg Agera R
– en tvådörrars sportbil med mittmotor. Bilen började produceras år 2011 efter att ha presenterats i mars samma år vid internationella bilsalongen i Genève.
Bilen är en specialversion av Koenigsegg Agera och kan köras med biobränsle eller 98 oktan. Agera R har slagit flera världsrekord för sin acceleration och topphastighet.

Koenigsegg Regera
– en laddhybrid där den konventionella förbränningsmotorn på 1100 hk kompletterats med tre elmotorer på sammanlagt 700 hk.
Alla motorer driver på bakhjulen och den sammanlagda toppeffekten är begränsad till 1500 hk. Bilen startar alltid med elmotorerna och förbränningsmotorn kopplas in först när bilen kommit upp i fart.
Genom att utnyttja elmotorns karaktäristik med fullt vridmoment redan från tomgångsvarvtal har Koenigsegg kunnat rationalisera bort den konventionella växellådan. Koenigsegg tillverkar endast 80 exemplar med ett pris på cirka 18 miljoner kronor.

Köp din Koenigsegg online

Senaste nytt