Byggd helt i Lego – nu går Volvo V70:n att köra

Legomästaren David Johanssons Volvo V70 helt byggd i Lego går nu att köra. I helgen kommer han tillsammans med Lego Masters programledare Mauri Hermundsson att köra bilen. Med 340 000 Legobitar är det mästarens största bygge någonsin. 

David Johansson projekt att bygga en Volvo V70 har pågått i flera år. Direkt efter att han vann första säsongen av Lego Master i TV4 började han bygga Lego på heltid i sitt eget företag Brickscale. Lego V70:n har fått rubriker över hela världen med en enorm spridning på sociala medier. 

Inspirationen bakom bygget var nära till hands då han själv kör en V70. Bilen är gjord på över 340 000 Legobitar, där de mesta är gjorda i vanliga Legoklossar, även rutorna. En metallram och lim är det som håller ihop karossen och spånskivor stagar upp chassit. Inuti är sätena inte super sköna, vilket inte kommer som en chock, även de är såklart gjorda i Lego. Detaljerna på bilen är slående där temperaturvreden till klimatanläggningen går att vrida bland annat. 

Legobilen sägs ha kostat över en miljon kronor om tiden räknas in och nu har den även blivit körduglig och drivs av en elmotor. I helgen, den 20-21 april, kommer David Johansson att tillsammans med Mauri Hermundsson köra bilen på eventet Klossar i Varberg.
LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester