Buss rammar Volvo XC60 – det slutar illa – för bussen

Här rammar bussen en Volvo XC60 bakifrån. Det slutade med stora skador för bussen, medan Volvon endast fick lättare synliga skador. Föraren rapporterar att bilens säkerhetssystem fungerade som precis som planerat. 

En olycka mellan en Volvo XC60 och en stadsbuss i har väckt viss uppmärksamhet i sociala medier och tidningar. Allt fångades av Volvons bakre kamera. Stadsbussens förare har uppenbarligen uppmärksamheten någon annanstans och rammar Volvon bakifrån i staden Kaohsiung i Taiwan. Du kan se den dramatiska olyckan längst ner i artikeln.

Förra generationen av Volvo XC60 är enligt olika undersökningar en av världens säkraste bilmodeller. Bilen hade fem stjärnor i EuroNcap och högsta betyg IIHS och Folksam klassar den som en av de säkraste vid verkliga olyckor. Bussolyckan visar att det inte är någon slump. 

Kollisionen blev mycket kraftig när bussen rände in i Volvon. Bussens framända är rejält demolerad efter olyckan, medan Volvon verkar ha klarat sig betydligt bättre. Volvons stötfångare och krockbalk verkar ha tagit hela smällen, bakluckan fick lite repor och bakrutan skadades lite. Det är svårt att tro att bilen varit med om en krock med en buss. 

Volvoföraren berättar för lokala medier att bilens så kallade Whips-system som ska motverka whiplashskador fungerat som tänkt. Bältet drogs åt vid kollisionen och ryggstödet sänktes för att förbereda kroppen på krocken. Efter krocken kunde han ta sig ut ur bilen oskadd. Hans Volvo kommer att behöva en ny krockbalk och vissa reparationer, men på det hela taget verkar den ha klarat sig bättre än bussen.