Budstrid om Schumachers Ferrari – satte otroligt auktionsrekord

Michael Schumacher är fortfarande den största för många. Nu har hans världsmästar-Ferrari från 2003 överträffat alla förväntningar och slagit ett otroligt auktionsrekord.

Trots att Michael Schumacher passerats av Sir Lewis Hamilton i statistiken är han för många den störste. Nu har Schumis gamla Ferrari slagit ett otroligt auktionsrekord. 

Schumachers Ferrari F2003-GA hjälpte honom att ta den sjätte mästartiteln 2003. Det var en av de mest spännande säsongerna någonsin. Inte förrän i sista racet blev Schumacher mästare, två poäng före Kimi Räikkönen i McLaren. Hela fem av sex segrar under säsongen togs i bilen som nu sålts på auktion. 

Bilen har ett underbar sound och det här var eran när Ferrari använde V10-motorer i sina Formel 1-bilar. Nyligen luftades bilen runt Fiorano av Mick Schumacher. 

Bilen klubbades ut av RM Sotheby’s i Genève i helgen. De hade hoppats att bilen skulle gå för mellan 7,5 och 9,5 miljoner euro. Men bilen krossade alla förväntningar och efter en budstrid sålde den för 14,9 miljoner euro, ungefär 165 miljoner kronor! Det är rekord för en modern Formel 1-racer. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester