Budkrig om Persbrandts muskelbil – så dyr blev den

Mikael Persbrandts ikoniska muskelbil har nu sålts efter ett intensivt budkrig. Skådespelarens Oldsmobile 442 W30 från 1970 gömmer en V8-motor med 370 hk under huven. Det vinnande budet blev högt – men så var bilen också extremt fin.   
– Den här är ju nybyggd i Staterna, den har ju alla lappar, den är egentligen i bättre skick än när den kom från fabriken, säger Mikael Persbrandt i ett klipp från Biltokig.

När Mikael Persbrandt fyllde 60 år köpte han en Oldsmobile 442 W30 från 1970 till sig själv i present. Exemplaret är en specialversion som endast byggdes i 3100 enheter och anses vara en av de bästa bilarna Oldsmobile tagit fram. Förra veckan kunde vi på Carup rapportera om att skådespelaren lade ut sin bil på auktionssidan Collecting Cars och nu har den sålts. 

Efter ett par dagar låg några bud på över en halv miljon kronor, något vi skrev på Carup då, men efter ett intensivt budkrig där 67 olika bud lades fram hamnade vinnarbudet till slut på 95 600 Euro, vilket är 1 087 000 svenska kronor. Köparen av den ikoniska muskelbilen får ett exemplar i ett toppskick. I alla fall om man ska tro bilens tidigare ägare.
– Den här är ju nybyggd i Staterna, den har ju alla lappar, den är egentligen i bättre skick än när den kom från fabriken, sa Mikael Persbrandt i ett klipp från Biltokig.

442 W30 har en kraft på 370 hästkrafter som kommer från bilens 7,5-liters V8-motor. Namnet 442 kommer från att bilen har fyrportsförgasare,fyrväxlad manuell låda och dubbla avgasutblås. Kvartsmilen gör muskelbilen på 13,7 sekunder, vilket var en svårslagen tid när bilen lanserades 1970. 

Muskelbilen är klädd i en svart interiör och guldig utsida med en svart rand på sidan. Oldsmobile loggan går att se på tryckknappsradion och en topptonad vindruta. Nu när skådespelaren lämnar ifrån sig bilen efter att den sålts via Collecting Cars har den totalt rullats 8383 mil.
LÄS MER: