Budgivare slåss om ökända Monster-Mercan AMG Hammer 6.0

I slutet av 1980-talet var Mercedes  6.0 AMG Hammer Coupé det snabbaste och värsta du kunde köra med en stjärna i fronten . Bilen toppade 289 km/h med en V8-motor på sex liter. Nu slåss budgivarna ett exemplar av den ökända superbilen. 

Idag är AMG-bilarna en självklar del av Mercedes, men på 1980-talet var AMG ett fristående trimningsföretag som byggde extrema tolkningar av Mercedes-bilar och sålde kjolpaket och spoilers till vanliga Mercor. AMG:s mest legendariska och ökända modell är 6.0 Hammer Coupé, bara runt 30 bilar byggdes. Nu säljs ett exemplar på auktion och buden är redan upp i tre miljoner.

AMG Hammer besrkivs som den heliga graalen bland AMG-bilar. För att ta fram monsterbilen slängde AMG ut den raka sexan ur 300 CE och bytte ut den mot den stora V8:an från Mercedes 560. Men innan motorn skohornades ner under huven borrades den upp till sex liter och gav den dubbla kamaxlar fyra ventiler per cylinder. Resultatet blev 390 mullrande hästkrafter och 564 Newtonmeter som vill vrida loss bakhjulen. Toppfarten på 289 km/h var häpnadsväckande på 80-talet.

Nu säljs en otroligt fin bil från 1988 som bara rullat 3125 mil under alla 34 åren. Bilen har stått undantsälld i 15 år innan den gicks igenom grundligt förra året, och fungerar nu perfekt. Bilen säljs på auktion av The MB Market och budgivarna är med noterna, den är redan uppe i över tre miljoner, innan hammaren slagit.