Bottenrekord för Volvo Cars aktie efter stor blankning

Volvo Cars aktie faller till en ny lägstanivå efter att fondförvaltaren Blackrock tagit en stor blankningsposition. Fondförvaltaren har blankat 0,5% av Volvos kapital och spekulerar i ytterligare kursfall. 

Volvo Cars har haft en trist utveckling på börsen i år och totalt gått ner med 34 procent. Aktien pressades när huvudägaren Geely valde att sälja av 100 miljoner aktier för 3,7 miljarder kronor. 

Sedan dess har kursfallet fortsatt och idag rasar Volvo Cars ytterligare sex procent sedan det blivit känt att fondförvaltaren Blackrock Investments tagit en stor blankningsposition i Volvo Cars, något som nu rapporterats in till Finansinspektionen och som DI var först med att berätta om. Aktien står just nu i 33 kronor, vilket är nytt bottenrekord.

Blackrock har blankat 0,5 procent av det samlade aktiekapitalet, cirka 500 miljoner kronor. Blackrock spekulerar därmed i att Volvo Cars aktie ska falla ytterligare. Totalt är 1,6 procent av kapitalet i Volvo Cars blankat, vilket är relativt lite jämfört med de mest blankade aktierna på börsen.  Att blanka en aktie innebär att man säljer aktier man inte äger, för att kunna köpa tillbaka dem senare. Om kursen går ner tjänar den som blankat aktien pengar.

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester