BMW:s nya familjevärsting med 550 hk – här är priset för M3 CS

En av världens snabbaste familjebilar är här. Nya BMW M3 CS är en lättad brutalversion av M3 med 550 hästkrafter. Fyradörrarsbilen gör 0-100 km/h på 3,4 sekunder och toppar 302 km/h.

Nyligen visade BMW upp sin M4 CSL som bara ska tillverkas i 1000 exemplar. Nu kommer en fyradörrars motsvarighet i form av BMW M3 CS. Bilen är en lättad och vässad version av M3 och en av de mest brutala fyradörrarsbilarna som finns att köpa. Bilen har samma raka sexcylindriga motor som M4 CSL vilket innebär 550 hästkrafter och ett vridmoment på 650 Nm.

Bilen är något tyngre än M4 CSL, men lättare än den vanliga M3 Competetion. Men så finns det också ett baksäte kvar där det ryms tre åkande. Framtill har bilen samma racingstolcar i kolfiber som M4 CSL. Nya M3 CS får BMW:s karvade iDrive-skärm som resten av 3-serien. 

M3 CS är fortfarande fyrhjulsdriven, men med några knapptryckningar kan du göra den bakhjulsdriven och sladdvänlig. Den raka sexan på tre liter med dubbelturbo är förstås huvudnumret. Den har 40 hästkrafter mer än vanliga M3. Hemligheten bakom effektökningen är en kraftigare turbo. 

M3 CS  väger 34 kg mindre än vanliga M3 och väger in på 1776 kg. Viktminskningen har bland annat forts genom kolfiber i motorhuven, sätena, speglar, luftintag och diffusor. Att avgassystemet är i titan sparar in 3,6 viktiga kilon. 

Nya BMW M3 CS kommer att börja tillverkas i mars och bilen går att beställa direkt, så det finns inget att vänta på. Svenska priser börjar från 1 550 000kr och bilen är beställningsbar från och med nu.