Bisarra hundkojan med Ninja-motor – varvar till 13 000 rpm

Annons

Här är den sjuka Hundkojan som gjort sensation i hela världen.
Bilen är en kombination mellan en Mini från 1991 och en Ninja-motor som sitter bakom framstolarna. 
Den lilla bilen varvar till 13 000 varv och kallas för ”fickraketen”.

Mini eller Hundkojan som vi ofta säger i Sverige är en av de mest klassiska småbilarna. Bilen förändrade sättet att bygga bilar när den kom med tvärställd motor och framhjulsdrift på 1960-talet. Trots den lätta vikten var klassiska Mini för det mesta en ganska sävlig historia. Men chassit inbjuder egentligen till racing och var så snabbt att F1-föraren James Hunt inledde sin karriär i en Mini.

Annons

Så vad passar egentligen bättre än att ge en Mini den motor bilen förtjänar? Ägaren till den här skapelsen slängde ut den lilla tvärställda fyran under den minimala motorhuven. Samtidigt kastade han också baksätet all världens väg. Bakom framstolarna monterades en skrikande Kawasaki Ninja ZX-10R motorcykelmotor. Motorn kopplades till motorcykelns vanliga sexväxlade låda och bilen blev bakhjulsdriven i stället för framhjuldrift. 

En Mini väger inte särskilt mycket, så trots att effekten är måttliga 150 hk går det undan värre, som du kan se i filmklippet. Ljudet är också något alldeles extra och föraren måste ha öronproppar för att undvika bestående hörselskador. 

Annons

Ombyggnaden stannade inte vid endast motorbyte. Det blev också en rejäl breddning av den lilla bilen och andra stötfångare samt en liten vinge. Invändigt blev det en ombyggd instrumentbräda och racerstolar. Spänn fast er och njut av motorvrål i 13000 varv!

Annons

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *