Bisarra bygget: Teslan får en V8-motor på 6,3 liter

Här är årets mest bisarra bilprojekt. 
Elbilen Tesla Model S ska byggas om med en V8 under frunklocket fram i bilen. 
Och allt är en protest mot att Tesla inte agerar tillräckligt miljövänligt. 

Rich Benoit har gjort sig ett namn på att rädda skrotfärdiga Teslor till ett nytt liv. Allt har dokumenterats på framgångsrika Youtube-kqnalen Rich Rebuilds. Samtidigt har han varit kritisk mot Tesla som inte vill sälja delar så att alla bilar går att rädda, trots att Tesla säger sig vilja rädda världen från klimathotet. De vill heller inte tillåta att räddade bilar får tillgång till supercharger-nätverket. 

Efter att en Tesla Model S inte kunde repareras bestämde sig Rich för att bensinkonvertera elbilen och sätta en V8 under huven framtill. Bilen hade tidigare förstörts av en Youtube-kanal som bland annat gått loss med yxa på karossen. 

Sannolikt blir det världens första Tesla med en V8-motor under huven. Och allt görs för att protestera mot att Tesla inte värnar om återvinning och miljön. Rich hävdar inte att elbilar är sämre för miljön, utan vill visa absurditeten i att Tesla inte vill sälja delar som gör att han kan rädda bilar. 

En Chevrolet Camaro får tjäna som donator till Teslan. En 6,3-liters LS3-V8 kommer att pressas ner under frunkluckan på Teslan. Totalt kommer Rich att använda tre skrotfärdiga Teslor för att skapa en rullande V8-bil. 

– Varför vill man göra en Tesla långsammare med en V8? En LS3-V8 är faktiskt snabbare på en kvartsmil än en Tesla, säger Rich Benoit. 

Köp din tesla online

Senaste nytt