Bilen som Ferrari förbjöd i Miami Vice – nu kan klassikern bli din

Annons

Minns du tv-klassikern Miami Vice från 1980-talet?
Nu har du chansen att köra en exakt likadan Ferrari-replika som Don Johnson rattade i seriens biljakter. 
Bilen gjorde Ferrari så arga att den fick förstöras. 

Miami Vice gjorde succé på tv under 1980-talet och sändes över hela världen. De två snutarna Sonny Crockett (Don Johnson) och Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas) jagade bovar under täckmantel i ett ganska glamouröst Miami. En viktig del av deras förklädnad var de exklusiva bilarna och båtarna. Under de första säsongerna körde duon en Ferrari Daytona Spyder. I biljakter har den bland annat kört ikapp en Lamborghini Countach. Bilen var dock ingen äkta Ferrari, utan en replika  av Ferrari 365 GTB / 4 Spider  byggd på Corvette-chassi och med en smallblock-V8. 

Annons

Bilen fick Ferrari att rasa och produktionsbolaget blev tvungna att destruera de två bilarna som användes i produktionen. Bilarna ersattas i stället med en vit Ferrari Testarossa. Ferrari hade till en början inte velat samarbeta med Miami Vice utan i stället satsat på Magnum med Tom Selleck.

Ferrari Daytona-replikorna byggdes av Tom McBurnie och bilen hade en small-block V8 med Edelbrockförgasare. Under karossen var bilen en Chevrolet Corvette. Ni finns chansen att köpa en egen Miami Vice-bil, byggd av McBurnie. Just nu säljs en Daytona-replika på Ebay. Än så länge är priset inte mer än 160 000 kr. 

Annons

Bilen beskrivs av säljaren som varandes i mycket fint skick. Bland annat har den fått nytt topplock. Dessutom är den utrustad med samma ekerfälgar som Miami Vice-bilen. Det mesta på bilen är nytt eller renoverat och den är nylackad. Några saker är dock kvar att fixa, bland annat AC, torkarmotor och dörrhandtagen. 

Annons

Köp din Ferrari online

Senaste nytt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *