Bildspecial: Bugattis 90-miljonersbil färdig för första köparen

90 miljoner fattigare och en bil rikare. Nu ska den första köparen få sin Bugatti Centodieci. Enbart interiören tar 16 veckor att bygga. En av de tio köparna är fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo.

Du kanske har hunnit glömma Bugatti Centodieci, för det har gått fyra år sedan Bugatti visade upp bilen för att hylla EB110-modellen. Först nu är bilen färdig för att levereras till de längtande köparna. Bara 10 exemplar ska byggas och Bugatti visar nu upp den första bilen vid fabriken i Molsheim i Frankrike. 

Bugatti Centodieci byggs endast i 10 exemplar. Cristiano Ronaldo ryktas vara en av köparna.

Bilen är lackerad i en klassiskt blå färg som kallas EB110 Blue och som användes på den ursprungliga EB110. Även inredningen är inspirerad av EB110 med schackbräderutig klädsel och EB-loggor i nackstöden. Sätena tar en dag att tillverka och hela interiören kräver 16 veckor. Det kan jämföras med en vardaglig bil som byggs på mindre än 20 minuter. 

Centodieci delar teknik med Bugatti Chiron. Det innebär en W16-motor på åtta liter med fyra turboaggregat. Effekten är 1600 hästkrafter, vilket är 100 fler än på vanliga Chiron. Centodiece ska klara 0-100 km/h på 2,4 sekunder. En av köparna till de tio bilarna ryktas vara fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo som redan äger två Bugatti.