Bildextra: Polestar släpper elbåt med Candela – så dyr är den

Polestar släpper en elektrisk båt tillsammans Candela. Candela C-8 Polestar får skräddarsydd design med speciella stolar och bärplan i färgen Swedish gold. Men smakar det så kostar det, fem miljoner kronor närmare bestämt.

Sedan tidigare har bilmärket Polestar och båttillverkaren Candela en överenskommelse om att Polestar ska leverera batterier och laddningsteknik till Candelas elektriska bärplansbåtar. Nu tas samarbetet ett steg längre. 

Candela C-8 Polestar edition kombinerar Polestars skandinaviska designstil med Candelas teknik för deras elektriska bärplansbåt. Den skräddarsydda designen inkluderar en ny, solid, ljusgrå kulör, specialdesignad stolsklädsel och bärplan målade i den ikoniska färgen Swedish gold.

Båten har också en specialdesignad stolsklädsel som är inspirerad av bilvärlden.
– God design har ett egenvärde, men den kan också fungera som en stark drivkraft till att göra hållbara val, säger Gustav Hasselskog, vd och grundare av Candela.

Candela C-8 använder 69 kWh-batteriet och laddningsteknik från Polestar 2 Standard range. Det ger C-8 en räckvidd på upp till 57 sjömil på en laddning med en marschfart på 22 knop. Candela C-8 använder en effektiv, elektrisk, direktdrivande pod-motor på 75 kW – Candela C-POD.

Båten ”flyger” på datorstyrda bärplan som lyfter skrovet ovanför vattnet i höga hastigheter, vilket minskar energiförbrukningen med upp till 80 procent jämfört med traditionella motorbåtar. Båten kostar från fem miljoner kronor. 

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester