Bildextra: Nya Ford F-150 Raptor R får 700 hk

Fords stora pickup Ford F-150 avslöjas i en ny och förbättrad version. Bilen är USA:s mest sålda och säljs numera även i Sverige F1-150 Raptor R kommer med  en kompressormatad V8 på 700 hästkrafter. 

Ford F-150 är USAS:es mest sålda bilmodell och hittills i år har Fords F-serie sålt i över 500 000 exemplar. Tesla Model Y knappar in på topplistan, men ännu så länge sitter Fords stora pickisar säkert i toppen. Nu presenterar Ford en rejält förbättrad version av sin viktigaste modell F-150. 

Ford F-150 får uppdaterat utseende, starkare motorer, fler hybrider och en ny svängande baklucka för de som inte önskar läm på flaket. Den största designförändringen finns i fronten som är rejält ombord. Kanske är öppningen till flaket det som ägare kommer att märkas mest. Förutom att kunna fälla lämmen finns det nu svängdörr som lastningen ännu smidigare, framförallt med ett släp kopplat.  Enligt Ford blir det också enklare att nå längre in på flaket. 

Den maximala dragkapaciteten kommer att vara 6123 kg och motorerna är detsamma som tidigare, även om de uppdaterats; en V8 på fem liter, en V6 på 3,5 liter och en 2,7-liters EcoBoost-motor. 

Den som behöver mer effekt väljer med fördel Ford F-150 Raptor eller Raptor R som får ännu mer effekt än tidigare. Raptor-versionerna är höjda och utrustade med 37-tumsdäck. Dessutom får prestandaversionen nya aktiva stötdämpare som kallas Fox Duel Live Valve.

Men det verkligt intressanta är förstås motorerna. Raptor får en 3,5-liters V6-motor med 450 hästkrafter och ett vridmoment på 691 Newtonmeter. Den som inte nöjer sig med det väljer med fördel Raptor R. Den blir en av världens mest potenta pickuper med en 5,2-liters V8 med kompressor som lämnar hela 700 hästkrafter och 868 Newtonmeter i vridmoment. 

När bilarna kommer till Sverige har vi ingen information om, de amerikanska priserna har inte släppts, men försäljningen i USA startar i början av 2024. 

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester