Bild-Extra: Första Koenigsegg-Teslan!

Här är Koenigseggs nya oväntade satsning. Nu kan du få din Tesla med kolfiber från den svenska hyperbilstillverkaren. 
– Tillsammans med Koenigsegg vill vi inspirera Teslaägare till en spännande elektrisk framtid, säger Ben Schaffer, vd för Unplugged Performance.

Koenigsegg startar en ny satsning ihop med Unplugged Performance. Företagen lanserar Koenigsegg ett antal uppgraderingar för Teslabilar.

Teslaägare kan nu bygga om sina Model 3, Y, S och X med kolfiberdelar från Koenigsegg. Samarbetet ska dessutom utökas ytterligare med fler produkter. Koenigsegg anses vara en världsledande tillverkare av kolfiber.

– Vi är tacksamma för att samarbeta med de bästa ingenjörerna och fabrikerna i världen som delar vår vision och mission. Koenigsegg är en ikonisk global ledare inom innovation och med tillverkning i hyperbilskvalitet.

– De råkar också dela våra ideal om att balansera hållbarhet och skapa spänning i harmoni. Framtiden för bilentusiaster är beroende av att ta till sig det bästa hantverket, den bästa tekniken och att aldrig sluta skapa bilar som vi älskar att köra, säger Ben Schaffer, vd för Unplugged Performance.

Delarna till Tesla tillverkas av Koenigseggs egen kolfiberväv som sedan monteras för hand och sätts ihop under tryck och sedan lackeras.

Kolfiberdetaljerna kostar mellan 15 000 och 80 000 kronor. Den som köper hela kittet får betala långt över 100 000 kronor – innan montering och lack.