Joe Bidens jättesatsning på elbilar – vill betala för att skrota bensinbilar

Joe Biden som president kan betyda en jättesatsning på elbilar i USA.
Biden har lovat en miljon nya jobb i bilbranschen – och en plan för ren energi. 
– Vi ser fram emot att samarbeta med Biden-administrationen med stöd för ökade elbilar i alla 50 stater, säger Ken Morris, ansvarig för elbilar på GM, till Car & Driver.

Joe Biden i sin Corvette.

Donald Trump uttryckligen emot satsningar på renare bilar och efter några turbulenta år kan Joe Biden innebära nya tider för bilindustrin. Joe Biden har sagt sig vara en ”bilkille” och älska sin Corvette från 1967 och hoppas snart få köra en elektrisk Corvette. Under sin tid som vice president fick han bilindustrins förtroende när han hjälpte dem rida ut finanskrisen som höll på att knäcka de amerikanska biljättarna. 

Rent konkret har Joe Biden under sin presidentkampanj lovat en miljon nya jobb inom bilbranschen och en storsatsning på grön energi i USA för att motverka klimatförändringarna. 

Kanske blir det tuffare utsläppsregler även i USA som gör det dyrare för bilbranschen, men det är en väg även USA måste gå. 

Joe Biden har även sagt att han vill ha en skrotningspremie ifall amerikaner byter risiga bilar mot elbilar. Han vill även byta ut alla statliga fordon mot elbilar. 

Bidens klimatsatsningar inkluderar satsningar på 500 000 laddstationer för elbilar i ett klimatpaket på 20 miljarder kronor. 

Att Joe Biden helt skulle vilja förbjuda bensinbilar är dock inte troligt, han har en Corvette från 1967 hemma i garaget som han älskar. Men den kanske han aldrig mer får köra på grund av säkerhetsskäl. 

Köp din joe biden online

Senaste nytt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *