Bekräftat: Nya SUV:en Polestar 3 kommer i oktober – kan beställas direkt

Polestar bekräftar nu att deras nya bilmodell kommer att visas upp i oktober. SUV:en Polestar 3 delar teknik med den nya elektriska Volvo XC90 och kommer både med två och tre elmotorer. 

Polestar kommer i år att utöka sortimentet med ytterligare en elbil jämte den gamla Polestar 2. Den nya modellen heter Polestar 3 och är en stor och sportig SUV. Bilen kommer att visas upp i oktober, bekräftar Polestar i ett pressmeddelande. Kunderna kommer att kunna beställa bilens samma dag som den har premiär. 

Tillkännagivandet sker en bit ner i ett pressmeddelande om Polestars försäljning för årets första fyra månader. Polestar hade planerat att sälja 65 000 bilar, men på grund av komponentbrist och nerstängningar i Kina blir det bara 50 000 bilar. 

Den nya bilen blir lyxigare, starkare och sportigare än Volvos motsvarighet som ska heta Embla. Till skillnad från Volvo blir det ingen tredje sätesrad i Polestar 3.
– Den andra raden får verkligen en lyxig känsla, har Polestars vd Thomas Ingenlath sagt till Car & Driver.

Polestars version får en mer sluttande taklinje än Volvo Embla. Polestar har visat en bild på en maskerad ”3”, och genom att ta bort maskeringen i dator får man en bra uppfattning om hur bilen ser ut.

– Att ha bara två sätesrader ger möjlighet att ge bilen den aerodynamiska taklinjen, och det ger chansen att betona utrymmet mellan första och andra raden, vilket verkligen ger den andra raden en lyxig känsla, säger Thomas Ingenlath.

Dagens Polestar 2 byggs i Kina, medan Polestar 3 även kommer att byggas i South Carolina i USA där Volvo också ska bygga den nya XC90. Polestar 3 får högre toppeffekt än Volvo XC90. Bilen går att få både med bakhjuls- och fyrhjulsdrift.

– Det finns massor av människor som inte behöver fyrhjulsdrift. I Norge eller Österrike kommer vi alltid att sälja mer fyrhjulsdrift. Men i Kina eller USA är många nöjda med en enda motor, säger Ingenlath.