Beckhams nya satsning: bygger om lyxbilar till elbilar

Ladda den som Beckham!
Nu har fotbollsstjärnan skaffat sig ett eget bilföretag. 
David Beckham bygger om klassiska lyxbilar till elbilar. 

David Beckham är en av världens största fotbollsstjärnor genom tiderna. Men nu har Beckham gett sig in på en helt ny väg. Nyligen förvärvade han 10 procent av elbilsföretaget Lunaz, rapporterar Top Gear.  

Lunaz och Beckham satsar på att bygga om klassiska bensindrivna lyxbilar till elbilar. Bland annat har de förvandlat Rolls-Royce Phantom och Silver Cloud, Jaguar XK120 och Bentley Continental S2 Flying Spur till elbilar. Med Beckham i laget presenteras en ny spelare i den elektriska uppställningen: Range Rover Classic. Den blir din för endast 3,2 miljoner kronor. 

David Beckham har fått med sig ett gäng kända investerare in i Lunaz: Daily Telegraph-ägarna, Barclay-familjen och fastighetsmiljardären Reuben och Alexander Dellal. 


– Lunaz representerar det allra bästa av brittisk uppfinningsrikedom inom både teknik och design. Jag drogs till företaget genom deras arbete med att renovera några av de vackraste klassiska bilarna med elektrifiering. David Lorenz och hans team av ingenjörer i världsklass bygger något mycket speciellt och jag ser fram emot att vara en del av deras tillväxt, säger David Beckham.