Avslöjat: Bilarna med snyggast instrumentpanel

Nu är det avslöjat vilka bilar som har de snyggaste instrumentpanelerna. Studien utfördes med hjälp av teknologi som studerade förarnas ögon. Här kommer topp 10 instrumentpaneler som vi inte kan ta blicken ifrån. 

Många menar säkert på att det är utsidan som är viktigast när det kommer till bilens estetik. Men det är ändå inuti som föraren spenderar den största delen av tiden. Interiört är det viktigt med stil men även med funktion och komfort, och de flesta vill känna sig bekväma i sin bil. Med de senaste årens tekniska utveckling av instrumentbrädan och smarta displayer har kanske instrumentbrädan fått mer fokus än någonsin. Men vad kännetecknar egentligen en snygg panel?

Istället för att utse en panel med uppdraget att fastslå den saken, valde den brittiska marknadsplatsen Auto Trader att rangordna efter förarnas tycke med hjälp av vetenskaplig teknologi. Studien använde en teknik som följer förarens ögon och sedan utvärderar hur mycket av tiden som ögonen vilade på instrumentpanelen, för att kunna avslöja vilken bils instrumentpanel som är mest iögonfallande. 

Rimac Nevera.
BMW i5.
Polestar 2.

Resultatet visade inte helt överraskande att en majoritet föredrog en minimalistisk och högteknologisk design, som ofta återfinns i de moderna och hajpade elbilarna. Med det sagt är det inte konstigt att Tesla Model S toppade listan, följt av den elektriska sportbilen Rimac Nevera och den lyxiga tyska sedanen BMW i5 eDrive40. 

Samtidigt medgav en fjärdedel av förarna att den senaste tekniken i paneler får dem att känna sig nervösa och ibland förvirrade medan 21 procent kände sig positiva. Kvinnorna var mest positiva till moderna displayer, med 37 procent som säger sig föredra en pekskärm. Bland männen var det endast 25 procent. Vidare hävdade 45 procent av männen att det skulle avstå från att köpa eller leasa en bil med den senaste tekniken kontra endast 17 procent bland kvinnor. Studien är gjord av Storbritanniens största marknadsplats för bilar, Auto Trader.

ModellDrivmedel
1. Tesla Model SEl
2. Rimac NeveraEl
3. BMW i5 eDrive 40El
4. Polestar 2El
5. Porsche TaycanEl
6. Tesla CybertruckEl
7. Mercedes Benz S ClassBensin
8. Range Rover SportEl
9. Porsche CayenneBensin
10. Pininfarina BattistaEl
Källa: Auto Trader
Tesla Cybertruck.
Mercedes S-klass.

LÄS MER:

MEST LÄSTA

Senaste nytt

Tester