Avslöjade hemligt bilmuseum i lada hemma hos pensionär

Ett hemligt privat bilmuseum gömt på brittiska landsbygden upptäcktes i en lada. Auktionsfirman förbluffades när de kallades hem till den pensionerade affärsmannen. 
– Jag trodde knappt mina ögon. Det var som att avslöja ett hemligt litet bilmuseum, gömt på landsbygden, säger klassikerexperten Jim Ronan.

Auktionsföretaget kallades hem till en brittisk affärsman långt ute på landsbygden i Burton-on-Trent, Staffordshire. När de äntrade den oansenliga ladan gjorde de fyndet som många bilfantaster drömmer. Under ett litet lager av damm fanns välbehållna klassiska bilar från 20-talet ända fram till 90-talet. 

Auktionsföretagets Hansons klassikerexpert Jim Ronan beskriver drömfyndet som ett hemligt bilmuseum gömt på landsbygden. Nu ska alla bilarna gå under klubban på auktion den 18 mars. Den fantastiska bilsamlingen har byggts upp under 45 år av en pensionerad affärsman från Burton-on-Trent. Vissa av bilarna har ägts i 45 år, vissa har han köpt nya senare. Samtliga bilar är välskötta och i mycket bra skick.

Austin A125 Sheerline.
Chevrolet Doctors Coupé.
En Citroën från 1923.

– De kommer säkerligen att få bilentusiasternas puls att gå upp. Mina personliga favoriter är Hudson 6 Coupe och Franklin, båda amerikanska klassiker. Bortsett från de oundvikliga lager av damm, är alla fordon i anmärkningsvärt skick med tanke på deras ålder, säger Jim Ronan till Express and Star.

Bland bilarna finns en Chevrolet Doctors Coupe från  1928, en Rolls-Royce Silver Spirit från 1981 som affärsmannen ägt sedan den var ny. Bland de äldsta bilarna i samlingen är en Citroën från 1923, en Peugeot open tourer från 1929 och en Austin från 1926. 

En Austin skåpbil från 1926.
Rolls-Royce Silver Spirit från 1981 är bland de nyaste bilarna i samlingen.

Mer spännande är kanske en Austin A125 Sheerline som var Austins svar på Bentley. Det finns även en Rolls-Royce Silver Shadow från 1973 och en Jaguar från 1997 som är den nyaste bilen i samlingen. Två spännande amerikanska bilar är en Franklin från 1928  och en Hudson 6. 

– Vår säljare fick folk att vända på nacken med sina motorer och blev känd som en bilsamlare. Detta ledde till erbjudanden om mer klassiska fordon. Samlingen växte och blev så småningom så stor att den var inrymd i en flygplanshangar. Senare överfördes fordonen till en vattentät säker lada i East Staffordshire, berättar auktionsbyrån.