Avslöjad: Här är Porsches nya retromodell med ankstjärt

Här är första bilderna på Porsches nya retromodell 911 Sport Classic. Bilderna läcktes av grekiska tidningen  Car & Driver som publicerade för tidigt. 

Porsches nya retromodell skulle inte ha visats förrän nästa vecka, men en redaktör på grekiska Car & Driver publicerade av misstag både text och bilder, trots embargo från Porsche. 

Nya 911 Sport Classic är en modell som hyllar det tidiga 1970-talets klassiska Porsche 911-bilar och som endast kommer att byggas i 1250 exemplar. Så räkna med samlarvärde om du blir erbjuden att köpa en av bilarna. 

Bilen får inga Fuchs-fälgar, men väl en rad andra klassiska detaljer. Spoilern blir den klassiska ankstjärten som dök upp för första gången i slutet av 1960-talet. Bilen får en tvåfärgad interiör i läder och tyg med den kombinationen Classic Cognac och Ascot Brown.

Vilken motor bilen får är ännu okänt, men det mesta talar för att det blir en Carrera-mototor på 3,7-liter med 550 hästkrafter, enbart bakhjulsdrift. Bilen blir dessutom manuellt växlad, fattas bara annat i en retromodell.