Audi stoppar elbilsfabrik – efterfrågan rasar

Audi tvingas pausa tillverkningen av elbilen Audi Q4 e-tron i Belgien tills vidare på grund av fallande efterfrågan. Personalen i fabriken i Belgien svarade med att strejka. 

Volkswagen har tidigare tvingats pausa produktion av elbilar på grund av fallande efterfrågan. Nu tycks krisen även ha kommit till Audi. Ledningen för belgiska fabriken Audi Brussels in Forest har meddelat personalen att tillverkningen av Audi Q4 e-tron måste pausas tills vidare. Orsaken är att efterfrågan är för liten just nu, uppger Wrt Nws.  

Planen har varit att fabriken utanför Bryssel skulle tillverka 40 000 Audi Q4 e-tron fram till 2026, men den svaga efterfrågan just nu gör att produktionen läggs på is i år och tills vidare. Audi Q4 tillverkas även i VW-koncernens fabrik i tyska Zwickau.

Personalen i Bryssel blev mycket oroliga och svarade med en mindre strejk. De anställda åkte till jobbet på måndagmorgonen, men bemannade inte sina arbeten i fabriken, enligt Wrt Nws. Fabriken har 3000 fast anställda och 500 tillfälligt anställda, det är ännu oklart vilken effekt stoppet får för de anställda, Bryssel-fabriken tillverkar även Audi Q8 e-tron.
LÄS MER: