Audi A6 Avant e-tron Concept har världspremiär i Sverige

Audis nya uppmärksammade Audi A6 Avant e-tron concept gör publik världspremiär i Sverige. Designen har fått stor uppmärksamhet och många lovord.  Bilen premiärvisas upp på eCarExpo i Friends Arena i helgen. 

Audi har valt svenska elbilsmässan eCarExpo för sin publika världspremiär av kombimodellen Audi A6 Avant e-tron concept. Den nya elbilen har väckt stor uppmärksamhet med sin läckra design och för första gången visas den live. Bilen har upp till 70 mils räckvidd och laddningskapacitet på upp till 270 kW. Den kommande produktionsbilen kommer att ha upp till 90–95 % gemensamt med konceptbilen.

Redan tidigare har Audi visat upp sedanmodellen av den elektriska A6, men frågan är om kombin inte är snyggare. Bilen får långa eleganta linjer och stora 22-tumshjul. Bilen är hela 4,96 meter lång, vilket borgar för stora innerutrymmen och hög lastkapacitet. 

Audi har kunnat behålla de fina aerodynamiska egenskaperna på Avantmodellen. Bilen har ett cW-värde på 0,24, samma siffra som på dagens produktionsbil e-tron GT. 
– Vi är väldigt glada och stolta över att kunna bjuda på en premiärvisning under eCarExpo. Elbilsmässan är en perfekt plats för att sondera utbudet på marknaden.  Audi har ett brett elbilsprogram och Audi Q4 e-tron är redan vår mest sålda modell i Sverige. Med nya A6 Avant e-tron räknar vi med att attrahera alla familjer som längtat efter en eldriven kombi, säger Jörgen Wedefelt, chef Audi Sverige.

En annan het nyhet på mässan är roadstern Polestar O2.  Konceptbilen premiärvisades i Los Angeles i mars och kommer nu till Sverige.
– Polestar O2 är vår vision för framtidens sportbil där vi förenar den härliga känslan av att köra öppet med elbilens fördelar. Den är ett smakprov på vad Polestar kan designa och konstruera tack vare det kunnande och den teknik vi har i företaget”, säger Maximilian Missoni, Polestars designchef som själv finns på plats för att för att täcka av konceptbilen på Friends Arena.