Aston Martins mattsvarta kolfiberbil får V12:a och 700 hk

Nu har Aston Martin satt i gång testerna av sin läckra specialmodell V12 Speedster. 
Astons foton på prototypen i mattsvart avslöjar en bil helt utöver det vanliga. Vad sägs om kaross helt i kolfiber, och enV12:a på 700 hk?

Aston Martins nya specialmodell V12 Speedster kommer bara att göras i 88 exemplar. Nu visar sportbilstillverkaren upp bilder på prototypen som vägtestas för fullt i Storbritannien. Testbilen ser ut att vara nästan identisk med konceptbilen som visades i april i år. 

Bilen är en superlätt tvåsitsig speedster som saknar vindruta. Tekniken under skalet är en blandning av Aston Martin Vantage och DBS Superleggera. Hela ramen är gjord i aluminium och karossen är tillverkad i kolfiber. Aston Martin har inte avslöjat tjänstevikten, men trots en V12-motor lär bilen vara otroligt lätt. 

Tolvan får dubbelturbo och en effekt på 700 hk, med 752 Nm i vridmoment klarar kolfiberbilen 0-100 km/h på endast 3,5 sekunder. Precis som Volvo har Aston Martin valt att strypa toppfarten, men här är begränsningen satt vid 300 km/h. 

Priset till kund är knappt 10 miljoner kr, och det är oklart om alla de 88 exemplaren i serien är sålda. 

MEST LÄSTA

[wpp limit=5 range='last7days' order_by='views' thumbnail_width=120 thumbnail_height=120 stats_date=1 stats_date_format='j F Y, H:i' post_html='
  • {thumb}

    {text_title}


    {date}
  • ']

    Senaste nytt

    Tester