Anklagelsen: Därför kan nya fartrekordet på 508 km/h vara förfalskat

Nu anklagas superbilsmärket SSC Tuatara för att ha förfalskat sitt nya världsrekord på 508,7 km/h. 
Enligt anklagelserna stämmer inte hastighetsangivelsen med hur långt tid det tar för bilen att köra mellan vägmarkeringarna. 
Den kände Youtubern Shmee150 för fram flera olika konspirationsteorier. 

För en dryg veckan sedan kablade SSC Tuatara ut nyheten att de slagit Koenigseggs världsrekord på 449 km/n. Det nya rekordet var på 508,7 km/h efter att ha kört 530 km/h i ena riktningen. Vid ratten satt den brittiske racerföraren Oliver Webb. 

Men alla är inte så imponerade av rekordet. Den kände Youtubern Shmee150 är övertygad om att SSC Tuataras rekord är en bluff och att Koenigsegg fortfarande innehar rekordet. 

LÄS MER: MÄTFÖRETAGET KAN INTE VALIDERA SSC:S REKORD

I en ny video har han tre olika teorier om varför rekordet är en konspiration. Till att börja med har han klockat bilen mot vägmarkeringar och kommer till slutsatsen att den inte kan ha kört så fort som 530 km/h. Ett andra bevis på bluffen kommer från Google Maps. Enligt Shmee körde Koenigsegg fortare mellan olika riktmärken på vägsträckan. Dessutom kan bilen, enligt Shmee, inte kan nå över 500 km/h, rent tekniskt. Bland annat skulle inte standarddäcken från Michelin klara en sådan hastighet. 

Köp din ssc tuatara online

Senaste nytt