Åk som The King – Elvis sista HD och limo kan bli dina

Nu finns chansen att åka som en riktig king. Elvis Presleys allra sista Harley Davidson och limousine kommer ut på auktion. Vill du slå riktigt på stort säljs även hans flygplan. 

Om bara en dryg vecka är det 45 år sedan Elvis Presley lämnade jordelivet, bara 42 år gammal. Men på många sätt lever The King of Rock’n’Roll vidare. Elvis var stilbildare på många sätt när det gällde både kläder och fordon. Han var en stor älskare av allt med motorer och hade en glupande aptit på motorcyklar, bilar och flygplan. 

Snart hålls en Elvis-auktion där en stor samling av stjärnans ägodelar bjuds ut under titeln  ”Lost Jewelry Collection of Elvis Presley and Colonel Tom Parker”. Totalt är det 193 föremål som bjuds ut. 

Lincoln Continental från 1973.
Bilen är specialbyggd till en film, där Elvis Presley hittade den.

Förutom klockor, diamantringar, kläder och läkarväskan som användes när han förlöstes säljs hans allra sista Harley Davidson från 1976 och Elvis sista limousine, en Lincoln Continental från 1973. Det klart största objektet på auktionen är ett flygplan, ett Lockhead Jetstar med plyschinredning som Elvis hade tillsammans med sin pappa Vernon. 

Den som vill ha Elvis gamla privatjet i luften får jobba hårt. Lockhead Jetstar-planet från 60-talet saknar en jetmotor.
Elvis sista Harley Davidson har bara gått 20 mil.

Då verkar motorcykeln vara ett betydligt enklare köp. Elvis köpte en Harley Davidson FLH 1200 Electra Glide 1976, men hann knappt köra den innan han dog den 16 augusti 1977. Hojen har bara rullat 20 mil, och har tidigare byggt ägare för en miljon kronor. 

Men det var bilar som Elvis verkligen älskade. Och åtskilliga unika åk passerade revy i stjärnans garage genom åren. En av bilarna var den här Lincoln Continental limousinen från 1973, som sägs ha varit den sista limon han köpte innan bortgången. 

Det var inte vilken bil som helst, utan den var specialbyggt för en film. När Elvis såg den i filmen bestämde han sig för att köpa den, och redan nästa dag stod den unika bilen på Graceland. Budgivningen på bilen startar på 50 000 dollar, men det lär nog inte stanna där.  

Många av objekten på auktionen kommer med äkthetsintyg från Elvis exfru Priscilla Presley eller Elvis nära vän Jimmy Velvet. Auktionen hålls av GWS Auctions i Los Angeles, Kalifornien, på Sunset Marquis Hotel den 27 augusti.

Den 16 augusti 2022 är det 45 år sedan Elvis Presley lämnade jordelivet. Den här filmen är från en av hans sista konserter under 1977.