Rockstjärnan glömde Lamborghini på verkstad i 20 år

När verkstadsägaren dog hittades en övergiven Lamborghini Countach. Den visade sig tillhöra en rikig rockstjärna. Han hade glömt sin Lamborghini på verkstaden i 20 år.

En solig dag i Los Angeles för över 40 år sedan kom en ung och lycklig Carlos Cavazo glidande längs Robertson Boulevard. Han var 25 år gammal och hela livet log åt honom. Carlos, som kommit till världen i Atlanta av en mexikansk pappa och amerikansk mor, började tidigt lira gitarr.

I slutet av 1970-talet startade han band med sin bror. Men det var med legendariska Quiet Riot som han fick sitt stora genombrott. Bandet är odödliga för hitlåten Metal Health och sin tolkning av Cum on Feel The Noize. Den här dagen fick han syn på en bil som slog ner likt blixten i hans unga sinne.

En Lamborghini Countach LP 5000 S stod glittrade ikapp med den kaliforniska solen. Och Carlos, som precis haft sitt stora musikaliska genombrott med “Metal Health”, hade massor med pengar på fickan, men inte ansvar för någon annan än sig själv.
– Jag råkade köra förbi där och fick syn på den här Lamborghinin. Jag hade tittat på Ferrari tidigare Men efter ett par dagar gick jag in och köpte den, berättar gitarristen i en Youtubeintervju om händelsen.

Den här Lamborghinin var dessutom unik. Det var första exemplaret av just den här modellen som tillverkades 1982. Den hade rest jorden runt och visats upp på olika utställningar. Dessutom hade den varit märkets mannekäng på den stora bilutställningen i Geneve.

Men efter några år skaffade Carlos Cavazo familj. Då fanns det inte så mycket tid över för bilen. Allra helst inte om han skulle natta smått och samtidigt skriva ny musik. Därför blev hans Lamborghini stående.

Men kring juletid 2001 tänkte han ändå att det kanske var dags att piffa upp den. Carlos körde sin Lamborghini till en verkstad i Los Angeles. Där lämnades den in, men ingen såg röken av den kända gitarristen igen.

Det verkade som han helt glömde av sin bil. Under tiden gick åren och efter tjugo solvarv gick verkstadens ägare bort. När man då gick igenom hans tillgångar hittades den här Lamborghini Countach gömd under ett lager av damm.

Den hade några skönhetsfläckar och man var inte helt säker på om den skulle starta. Trots det gick bilen på auktion som smör i solsken, prislappen den hamnade på sju miljoner kronor.
LÄS MER: