Svenska mackens jättemiss: Hade bensin i dieseln

En svensk bensinmack har gjort en dundertabbe De hade bensin i dieselpumparna.
– Jag märkte att det var något konstigt med bilen, säger en av alla drabbade.

Förra veckan tankade en dam på Preemmacken vid Södra Dragongatan i Ystad. Det var en vacker höstdag vid den skånska sydkusten och hon körde förnöjt hem och parkerade bilen. Sedan gick det några dagar, men till slut behövde bilägaren göra ett ärende.
— Då märkte jag att det var något konstigt med bilen. Den ville inte riktigt starta, men till slut kom den igång och jag körde till verkstaden, berättar damen för Ystad Allehanda

Hon trodde det kunde vara batteriet, erfarenheten påminde damen om att så brukar vara fallet när bilen får hosta. Men på verkstaden hittade man snart felet. Det luktade bensin från dieseltanken.
– De frågade mig om jag tankat bensin, men det hade jag inte. Jag har bara en dieselbil och ingen bensinare så det felet skulle jag inte gjort, säger damen.

Hon letade upp kvittot som visade tydligt på att hon tankat diesel. Samtidigt blev hon skyldig verkstaden 5000 kronor för rengöring av tanken och byte av filter, dessutom tillkommer de 800 kronor som hon betalade vid tankningen. Men damen har kopplat in försäkringsbolaget som nu utreder saken.

När Preem fick höra om misstaget stängde de genast av pumparna. Ystads Allehanda pratade med Preems presschef Mattias Holmqvist som bekräftar att något gått alldeles galet vid deras mack Ystad. 
– Vi drabbades tyvärr av en kontaminering vid macken i Ystad. Så fort detta upptäcktes så stängdes pumparna av, säger han.

Preem har inte hört talas om någon bil som klarat sig så länge med fel bränsle som denna damens. I de flesta fall brukar det bli problem redan efter några kilometer. Men den drabbade kunde hade haft nära till macken och dessutom var tanken inte helt tom vid tankningstillfället. Preem har lovat alla som drabbats att de kommer att skadorna bekostas av företaget, samtidigt ber man om ursäkt för det inträffade. 
LÄS MER: