Här får F1-bilen köra 30 km/h efter Epa-traktorn

David Coulthard kommer till Sverige för att tävla mot Hansebröderna. Men istället hamnar den skotska Formula 1-stjärnan i Epa-race i obygden. I Red Bulls nya reklamfilm möter Formel 1 den svenska Epa-kulturen.

Här har energidrycksjätten kostat på sig en pangrulle. Under sju dramatiska minuter blir det åka av i de svenska granskogarna. Skotten David Coulthard reste till Sverige. Där ställde han upp mot Timmy och Kevin Hansen, rallystjärnor och söner till legenden Kenneth Hansen. 

Framför dem låg en oändlig raksträcka genom norrländsk granskog. Alla tre väntar på startsignalen och skotten tar täten. David Coulthard täcker effektivt vägen, så det blir omöjligt för de båda bröderna att köra om.

Men Hansens har ett trumfkort. Deras kärror klarar av att köra i oländig terräng. Därför försvinner båda plötsligt ut på varsin skogsväg. David Coulthard blir en gnutta konfunderad. När han kommer fram till ett litet samhälle träffar han en epa-förare.
– Har du sett två bröder i häftiga bilar, frågar skotten.

Epaföraren nickar lyckligt och ber honom följa med. Men när de kommer fram blir David Coulthard överraskad. Det var inte bröderna Hansen som han presenterades för. Istället hade den där epa-föraren tagit med honom till en epaträff i ett grustag. Där fanns två bröder med varsin ombyggd 740.
– Du skulle ju träffa två bröder med häftiga bilar, säger epakillen.

Lite senare stöter skotten också på vikingar och filmen har blivit en riktig hit på nätet. Inte minst berättar den som svensk epakultur för en internationell publik. 

David Coulthard debuterade redan 1994 i Spaniens grand prix och har efter 257 lopp i karriären tagit 13 segrar. Han la hjälmen på hyllan 2008, men har fortsatt som teknisk rådgivare åt Red Bull. Dessutom är han en omtyckt sportkommentator hos BBC.
Foto ovan: Red Bull Content Pool
LÄS MER: