Vevstakar i extremt test – resultatet överraskar alla

I ett stenhårt test ställs BMW:s vevstakar mot varandra. De testas alla i hur långt de kan dras ut av en hydraulpress. Resultatet är minst sagt oväntat. 

På Youtubekanalen “Crazy Hydraulic Press” får vi se hur fyra olika BMW-vevstakar, en Nissan- och en Volkswagen-vevstake, klarar av att dras ut av en hydraulpress. Vevstakarna är alla från olika modeller och de skiljer flera decennier mellan den äldsta och nyaste.

Äldst är en vevstake som satt i en BMW 1500. Den är från 1963 och är 57 år äldre än den vevstake som satt i en BMW M5 från 2020. Två är från 1991 och 1998. Där den sistnämnda satt i en M3 och den andra i en 850. Den sista BMW-vevstaken är från 1992 och satt i en BMW 530.  

Vilket år vevstakarna från Volkswagen och Nissan tillverkades avslöjas aldrig. Däremot får vi veta att de satt i en Passat och en X-trail. 

Vevstakarna sätts sedan upp i hydraulpressen en efter en. Ni som gillar smällar kommer älska klippet. Dessutom får testet en oväntad vinnare som bevisar att nyast inte alltid är bäst. För att se vem som vinner kan du titta i klippet som är länkat i artikeln.
LÄS MER: