Otroliga fyndet: Hittar miljonbil i hönshuset

Parker Blubaugh hittade en övergiven COPO Camaro från 1969 i ett hönshus. Modellen gjordes enbart i 1100 enheter och är extremt sällsynt. Bilen saknar dock både motor och växellåda som är mystiskt försvunna. 

Youtubern Parker Blubaugh från “Backyard Barn Finds” bjöds in av Camaro-ägaren Jay i Maine för att ta en titt på hans bilsamling. Resan tog elva timmar för Blubaugh, men när han väl var framme skulle det visa sig att den var väl värd mödan. För allra längst bak, undangömd från solens ljus i ett hönshus, stod en COPO Camaro från 1969.
– Det här gjorde verkligen min dag, säger Parker. 

Jay köpte bilen 1980 och körde den i fem år ungefär innan han ställde den ute på gården för att knappt röra den mer. Exemplaret hade inte modellens legendariska Mark IV-motor på 425 hästkrafter utan kom istället med en större V8-motor på sju liter.

COPO Camaro går att dela in i två olika grupper där en kallas för ZL1 som enbart tillverkades i 69 enheter och den mer vanliga L72-versionen. Jay:s COPO tillhör den sistnämnda. Exemplaret hade fått flera modifikationer när Jay köpte den och även han valde fixa om den till sin ursprungliga röda färg. Något som gör just denna COPO ännu mer unik eftersom enbart 20 exemplar av modellen beställdes i rött med en svart interiör.
– Att bilen är röd är inte alls vanligt för denna modell, säger Blubaugh. 

Efter 1985 fick Camaron stå ute på Jay:s gård i ett par år innan han byggde ett gigantiskt hönshus där han parkerade sina bilar. Samma plats som Parker Blubaugh fick bevittna ett mirakel när han upptäckte miljonbilen, som enligt honom ska vara helt äkta. 

Bilen saknar dock sin motor och växellåda, vilket gör den i dag till ett rullande lik. Jay hävdar dock att han skulle vara villig att sälja bilen om han fick ett bra bud. Samtidigt ska köparen då vara redo att ge sig in i ett långt och krävande projekt för att få igång den legendariska COPO Camaron.
– Enligt mig är det en bil som är värdig att bli restaurerad, men det kommer att vara extremt svårt, säger Parker.
LÄS MER: