Har 416 miljoner i årslön – nu söks en ersättare

Han är en av bilvärldens högst betalda direktörer med en årslön på 416 miljoner kronor. Nu bekräftar Stellantis att de söker en efterträdare till Carlos Tavares, 66. Dessutom ska 100 000 bilar rensas ut från det överfulla lagret i USA. 

Biljätten Stellantis betår av 16 bilmärken med bland annat Fiat, Peugeot, Citroën i Europa och Jeep,  Ram, Dodge och Chrysler i USA. Men på slutet har försäljningen hackat och i USA rasar bilhandlarna mot vd:n Carlos Tavares. I ett uppror krävde de åtgärder.
– Vi vill att du ska få tillbaka dina anställda, utnyttja kapaciteten i fabrikerna och bygga bilar som amerikanerna har råd med och vill köpa, skriver återförsäljarna.

Nu blir de bönörda, för Stellantis bekräftar att de gör åtgärder för att få fart på försäljningen i USA. Ett krismöte om USA ska hållas i oktober. De fyllda billagren ska minskas med minst 100 000 bilar fram till nyår. Dessutom söker biljätten efter vd Carlos Tavares efterträdare. 66-åringens kontrakt kommer inte att förnyas när det går ut 2026, bekräftar Stellantis för Bloomberg.. Carlos Tavares är idag en av bilvärldens högst betalda chefer med en årslön på 416 miljoner kronor. 
LÄS MER: