Barnens film tog fast tränare – kör över 200 km/h

Ungdomsledare bjöd barnen på vansinnesfärd i 200 km/h i sin Volvo. Då smygfilmade de honom och gick till polisen. Nu åtalas mannen.
– Det är oerhört ovanligt att man åtalas om det inte finns uppgifter från fartkamera eller polisen, säger åklagaren Ola Folkesson till Katrineholms Kuriren.

Barnen i ett idrottslag samlades för bortamatch. Flera stycken trängde sig in i tränarens bil och skulle få sig en åktur som de sent kommer att glömma. Under färden spårade deras betrodda tränare ur. Han tryckte plattan i botten och började köra i kapp med en annan ledare. Hastigheten på småvägarna genom det sörmländska landskapet letade sig upp över 200 kilometer i timmen. Men då tog någon av barnen fram sin mobiltelefon för att filma galenskapen, du ser bilden här ovan.

De båda bilarna som tävlade kom givetvis fram långt före alla andra och deras ledare trodde kanske att saken var överspelad. Men föräldrarna till det filmade barnet överlämnade materialet till polisen. 
–  Det är oerhört ovanligt att man åtalas för hastighetsöverträdelse om man inte har uppgifter från poliskontroll eller fartkamera. Mig veterligen har det inte hänt på tio år hos Nyköpings åklagarkammare, säger vice chefsåklagare Ola Folkesson till KK.

Ungdomstränaren valde först att neka. Men när han fick se barnens film som avslöjar hans vansinnesfärd erkände han. Men inte mer än att han kört 198 km/h. Foto: Polisens förundersökning

Under utredningen förhördes barnen som fanns med i bilen. Flera av dem berättade att deras tränare tävlade och att när de passerade en 70-skylt, så hade ledaren sagt att eftersom det är en skylt på vardera sida om vägen betyder det dubbla hastigheten. Ärendet har nu gått till åtal.

Barnens tränare nekade först i förhör. Men då visade polisen upp barnens smygfilm, som visade 201 kilometer i timmen. Efter en sådan motbevisning gav mannen upp och erkände i alla fall att han kört i 198 kilometer i timmen. Enligt tränaren beror allt på en konflikt med föräldrar i laget. De vill få bort honom från klubben och använder åtalet som en förevändning.
– Den som har gjort det här vill mig väldigt illa. Jag gjorde en omkörning. Blir jag fälld blir jag fälld, då får jag ta mitt straff, säger idrottsledaren till Katrineholms-Kuriren.
LÄS MER: